#Aardbeving #whatif911 #media

hashtagNEDERLAND – 7 september 2011
NOSop3 plaatst een bericht op haar site over #whatif911 *. Een diepzinnige vraag wordt gesteld: Wat als 9/11 in 2011 zou zijn gebeurd? Hoe zou de ramp zich dan hebben ontwikkeld? Er wordt met name gedoeld op de digitale ontwikkelingen die in intercityvaart de afgelopen tien jaar hebben plaatsgevonden.

NEDERLAND – 8 september 2011
Rond 21:00 uur leek de tijd even stil te staan, maar de aardkorst onder Nederland niet. Donderdag 8 september 2011 gaat de geschiedenis in als “de dag van de aardbeving in Nederland”. Binnen 10 minuten was #aardbeving trending topic in Twitterland. Ook #Richter deed het goed met een vierde plek (bron: TweetDeck twee uur na de gebeurtenis). Op de televisie en nieuwssites duurt het een tijd voordat de aardbeving aandacht krijgt.

NEW YORK – 9 september 2001
In New York wordt om 08:46 (lokale tijd) de eerste WTC toren getroffen door een passagierstoestel. Twintig minuten later vloog een tweede toestel in op de tweede toren. Na het instorten van de Twin Towers is New Yorks skyline voorgoed veranderd. Bijna 3000 mensen lieten het leven. De ramp is puur toevallig gefilmd. De beelden gaan via de televisie en internet de wereld over.

#Whatif911
Natuurlijk zijn de aardbeving in Nederland en 9/11 niet met elkaar te vergelijken. Wel laat het zien hoe snel een uitzonderlijke gebeurtenis de aandacht krijgt over heel wereld. Iedereen is a la seconde op de hoogte van wat er gebeurt. Iedereen praat er over mee op de digitale snelweg. Wat als we deze technologie tien jaar geleden tot onze beschikking hadden? Hoe dichtbij komt dan de ramp? En hoe is dat over tien jaar?

* Whatif911

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *