Vijf jaar Trema

En dan kom je er op de valreep achter dat je bedrijf vandaag vijf jaar bestaat. Wat?! Vijf jaar?! De tijd is voorbijgevlogen!

Vijf jaar geleden wist ik dat ik per januari 2010 geen werk meer zou hebben bij mijn toenmalige werkgever. Ik zou voor mezelf beginnen; dat besluit stond vast. Het voorwerk was gedaan en ik ging met frisse moed en een beetje spanning naar de Kamer van Koophandel. En daar had ik een uitdaging. Ik mocht namelijk een week lang niet praten vanwege een infectie o.i.d. Met handen en voeten en pen en papier is de inschrijving gelukt. Na een uurtje stond ik weer bij mijn auto; een brede glimlach op mijn gezicht. Trema was geboren! Laat de opdrachten maar komen!

Dat laatste gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Maar toch had ik al snel een klein klusje. Trots als een pauw ging ik aan de slag. Ik werd gevonden in de regio en online en er volgden meer opdrachten. Trema was up and running.

Was het allemaal pracht en praal? Nee hoor. Wanbetalers, een tijd weinig inkomsten, problemen met administratie, onduidelijke afspraken over een samenwerking, ik heb het meegemaakt maar ben er ook rijker door geworden. Ik heb veel mensen leren kennen, mooie opdrachten gedaan, een goede focus voor Trema gevonden, me aangesloten bij de CommunicatieWinkel, nog meer waardering voor ondernemers en communicatieadviseurs in het bijzonder gekregen.

Ik ben dankbaar dat ik de support heb gehad van mijn gezin, opdrachtgevers en collega ZZP-ers om van Trema een succes te maken. Als communicatieadviseur binnen de digitale wereld en in de I(C)T heb ik mijn weg gevonden. Voorlopig ben ik met Trema nog wel on the road.

Daniëlle

2 thoughts on “Vijf jaar Trema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *