Iedereen is uniek

Iedereen is uniekIk ga graag mijn eigen gang. Doe de dingen graag op mijn manier. En naar wat ik weet en denk, doen de meeste mensen dat. Iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn of haar eigen ervaringen, achtergrond, ideeën, opvattingen, wensen. Daarom zijn we ook zo lastig in hokjes te stoppen. En toch doen we dat wel. We stellen regels, richtlijnen op omdat het anders een zooitje kan worden. Maar zodanig regelen en bepalen dat de vrijheid voor eigen keuze en beweging weg is, dat kan er bij mij niet in.

Kwaliteiten
Het verschil zit ‘m vaak in kleine dingen. Dingen die pas tevoorschijn komen als er ruimte en vertrouwen is om ze te laten zien. Mensen worden beperkt als ze die bewegingsvrijheid niet hebben. En dat is zonde. Want iedereen heeft unieke kwaliteiten. En als we die kwaliteiten kunnen zien en kunnen bundelen, kunnen we nog veel meer; samen sta je sterk.

LEGO® SERIOUS PLAY®
Daarom ben ik zo’n voorstander van een methode als LEGO® SERIOUS PLAY®. Er zijn regels, richtlijnen van de methodiek die eigenlijk de gids zijn. Binnen de methodiek is er ruimte voor zelfontwikkeling, uiting, creativiteit, inzichten (bestaande en nieuwe) en samenwerking. Je brengt als individu je kwaliteiten in en als team bundel je al die kwaliteiten tot een resultaat waarin iedereen zich kan vinden. Het resultaat is immers gevoed door iedereen. Hoe mooi is dat!