HANS KUITERS

Naam: Hans Kuiters
Beroep: websiteontwikkelaar
Bedrijf: BE-WEB
Rol: deelnemer
Bekend met intervisie: nee
Methodiek: de 5 stappen methode
Groepsgrootte (excl. begeleider): 5

Hans: Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Toen ik de verschillende methodieken van tevoren doornam dacht ik wel: “wat een lange weg om ergens te komen. Kan het niet simpeler?”. Ik verwachtte weinig concreets en een langdradige sessie. Het is absoluut het tegenovergestelde geweest!

Professionele bijeenkomst
Je hebt echt tijd nodig om tot een goede vraagstelling te komen. Het scheelt dat Daniëlle wist waar ze mee bezig was. Ze heeft de methodiek goed in de vingers en behoudt de leiding over het proces. De deelnemers hebben de vraagstelling heel serieus genomen. Iedereen was zich bewust van het belang van de intervisiesessie. Het was een professionele bijeenkomst.

Eigen rol
Het was even wennen om zoveel mogelijk open vragen te stellen, maar het went snel. Ik weet zeker dat ik als deelnemer een goede bijdrage heb kunnen leveren aan de intervisiesessie en de inbrenger. De inbrenger moet zichzelf wel bloot durven te geven en met zijn/haar probleem op tafel te komen. Niet zelf gaan oplossen, maar juist anderen vragen te helpen. Dat is een kwetsbare positie. Binnen onze groep was er voldoende vertrouwen om met het vraagstuk aan de slag te kunnen.

Aanrader
Intervisie is een goede methode die ik wel vaker zou willen toepassen en anderen kan aanraden. Het is interessant en leerzaam om zitting in te nemen. Het vergt wel inspanning, maar die is echt nodig om tot een goed resultaat te komen.